söndag 26 februari 2012

 Skogens bästa frukter

2011 var ett sanslöst svampår. Skogen var knôkfull med svamp.
Det gäller att passa på att fylla frysen.
Kantareller, trumpetsvamp och trattkantareller håller jag som de bästa.
Alex och jag plockar mängder av svamp varje år.
Det gäller att passa på när man springer på skogens guld på jakterna.


Om man ville så fanns det i princip obegränsad tillgång på en av de bästa råvarorna som finns.


Och det finns ju sanslöst mycket gott man kan göra.
Nystekta kantareller på knäckemacka med Bregott Havssalt...mmm


Omelett med en gräddig svampstuvning är mat för gudarna.


Med det bästa är nog trots allt svampsoppa - Guld i strupen!


Här kan ni kika på hur jag gör min. Även om den blir lite olika varje gång:

Svampsäsongen var inte bara god. Den var lång också här nere.
Denna bild är tagen den 8/1...


Ser fram mot ett nytt fint svampår 2012 - För nu börjar det ta slut i frysen.
Man plockar helt enkelt aldrig tillräckligt trots allt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar