onsdag 8 februari 2012

Pensionärsarbetare

Läser om hur folk "rasar" mot Reinfeldt. "-Hjälp nu ska pensionärerna sno ungdomarnas jobb!!" - Skärp er för fan! De enda som verkar tycka Fredriks uttalande är positivt är hör och häpna PRO. Tomtevänstern försöker däremot samla billiga politiska poäng genom att "rasa" mot något de självklart vet är en framtida nödvändighet. Vi lever längre och måste därför jobba längre om vi vill behålla välfärden. Och vänta nu... Sa han verkligen att han vill höja pensionsåldern generellt till 75 år? Eller sa han att ville öppna för att människor skulle ha möjligheten att jobba längre? Han menade väl inte heller att vi skulle göra det imorgon, utan på lång sikt?

Jag är så blåögd att jag tror att det finns jobb om man är beredd att jobba. Kanske inte det jobb man vill ha, kanske inte på den plats man vill eller med den lön man tycker att man är värd - Men jobb finns. Jag är också av den uppfattningen att om du är arbetslös så är det din plikt som medborgare att söka jobb eller utbilda dig. 

Och inte bara det. Det är dessutom din plikt att göra det minst 8 timmar per dag, 5 dagar i veckan. Om du inte gör det har du fan ingen rätt att sitta och gnälla. Och handen på hjärtat - Hur många långtidsarbetslösa "jobbar" 24-7 med att aktivt försöka få ett jobb?

Var och plåtade hos en snubbe från Syrien för ett tag sedan. För inte allt för många år sedan kom han hit som flykting, kunde inte språket och hade inte en krona på fickan. Idag driver han företag som går bra med flera anställda. Svennebanan: “-Jaha, och hur fan gick det till??”. Hm... Ja, han kanske gav sig fan på att lyckas och arbetade stenhårt för det... Det kanske är så enkelt?

Men i svennebananland så ska vi få jobb – vi ska inte skaffa oss ett själva. Och får vi inte det så är det samhällets fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar